ZSAM logo

Dan Šoferjev in Avtomehanikov v Velenju

ZŠAM Velenje je 13. Julija ob prazniku šoferjev in avtomehanikov priredil povorko motoriziranih vozil po ulicah mesta Velenja in Šoštanja. Zbor je bil ob 15:00 uri na parkirišču pred APS-som, kjer smo vozila okrasili z transparenti in rožami. Ob 16:00 uri je povorka krenila po ulicah Velenja in Šoštanja.
Občanke in občane smo s sirenami opozarjali na nas in jih motili pri popoldanskem počitku, tako, da si je nas z zanimanjem ogledalo kar veliko ljudi. Pa saj je to že tradicionalno, in vedo za šoferski praznik. Marsikdo že vnaprej sprašuje ali bo letos isto kot je bilo lani, mi pa odgovarjamo da ne, temveč boljše in še bolj pestro. Povorke se je udeležilo

44 vozil, 16 motoristov in 24 uniformiranih članov ZŠAM Velenje in seveda še veliko ostalih naših članov ter simpatizerjev. Po končani povorki smo imeli zaključek v gostišču Hartl. Tu je tudi potekal uradni del, kjer nas je pozdravil župan MO Velenje g. Srečko MEH, ki je poudaril pomen šoferskega poklica in delovanje našega združenja v MO Velenje. Še posebej je pohvalil naše združenje za pomoč ob ujmi, ki je prizadelo Velenje in pripravljenost pomagati sočloveku v stiski. Ob tem bi omenil, da so člani ZŠAM Velenje v manj kot uri bili na zbornem mestu in priskočili na pomoč policiji pri urejanju prometa, saj v mestu ni bilo elektrike in ni deloval niti en sam semafor. Člani, ki so priskočili na pomoč so bili: Jože PEČEČNIK, Vili JAKOB, Elfrida ŠUMAN, Alojz RAZGORŠEK, Franc ŠTRAUS, Anton SITAR, Anton GJERKEŠ in Edo CVIKL, katerim se je župan Srečko MEH s stikom roke zahvalil.

Ob tej priliki smo podelili tudi plakete vzornega voznika, katere pač ne more dobiti vsak, tisti ki pa jo dobi, pa je toliko bolj ponosen na njo. Vsi dobitniki plakete VZOREN VOZNIK so pokazali vse svoje prometno znanje, strpnost in humanost, vrline ki jih v prometu še kako potrebujemo, zato so jo upravičeno dobili naslednji naši člani: Zoran SRŠA, Martin SKOČAJ, Jože JURKO, Alojz REHAR in Jože PIREČNIK, ki je žal 24.06. umrl in smo mu jo lahko položili le k njegovi žari na dan njegovega slovesa od nas.

Podelili pa smo tudi pokal za tretje mesto v kategoriji avtomehanik, ki si ga je na regijskem tekmovanju na Ločici priboril Tomaž DREV in ga v soboto 11.07. ni bilo na podelitvi. Res lep dosežek našega člana, ki je samo eno leto naš član in je tekmoval prvič. Ne smem pozabiti omeniti tudi ostalih dosežkov naših tekmovalcev in to so: prvo in drugo mesto pri hitrostnem reševanju testnih pol, tretje mesto ekipno avtobusi in tretje mesto ekipno tovornjaki, s tem pa tudi tretje mesto v skupni uvrstitvi tekmovanja. Hvala tekmovalcem za trud in uspeh, ki so ga prinesli združenju. Zahvalil pa bi se tudi vsem, ki so priskočili na pomoč pri organizaciji te povorke, vsem donatorjem in udeležencem povorke, seveda pa tudi zahvala moto klubu Angeli Ceste iz Velenja.

Prejemniki plakete vzornega voznika Županova zahvala prostovoljcem

>>SREČNO VOŽNJO<<

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362