ZSAM logo

13. julij, praznik šoferjev in avtomehanikov v Velenju

ZŠAM Velenje je 13. Julija 2014 ob prazniku šoferjev in avtomehanikov priredil povorko motoriziranih vozil po ulicah občin Velenja in  Šoštanja.

Zbor je bil ob 15:00 uri na parkirišču pred APS-som, kjer smo vozila okrasili z transparenti in rožami. Ob 16:00 uri je povorka  krenila po ulicah mesta Velenja in občine Šoštanj do Topolšice. Iz Topolšice smo v letošnjem letu pot nadaljevali skozi Lajše, Ravne pri Šoštanju, Gaberke, Škale, skozi Konovo nazaj v  Velenje.

Občanke in občane smo s sirenami opozarjali na nas in jih motili pri popoldanskem počitku, tako, da si je nas z zanimanjem ogledalo kar veliko ljudi. Pa saj je to že tradicionalno in vedo za šoferski praznik. Marsikdo že vnaprej sprašuje ali bo letos isto kot je bilo lani, mi pa odgovarjamo da ne, temveč boljše in še bolj pestro. 

Povorke se je udeležilo 49 vozil, 15 motoristov in 30 uniformiranih članov ZŠAM Velenje in seveda še veliko ostalih naših članov ter simpatizerjev.

Po končani povorki smo imeli zaključek v gostišču Verdelj v Šaleku. Tu je tudi potekal uradni del, kjer nas so pozdravili podžupan g. Žerdin, predsednik SPV MO Velenje g. Seme in pomočnik komandirka PP Velenje g. Smrečnik. Vsi trije so  pohvalili naše delo v preventivi v cestnem prometu  in se zahvalili  za tako dobro sodelovanje.

Letos nam je uspelo pridobiti v povorko tudi dva električna avtomobila in enega na plin metan, za kar se moramo zahvaliti zavodu Zadihaj iz Maribora in Ipak inštitutu iz Velenja. Škoda, da je bilo premalo časa, da bi jih lahko bolje spoznali, pa saj so obljubili, da še pridejo v Velenje.

Žal tudi letos ob tej priliki nismo podelili plaket vzornega voznika, saj Agencija za Varnost v Prometu že četrto leto zapored ne podeljuje tega priznanja.

Zahvalil pa bi se tudi vsem, ki so priskočili na pomoč pri organizaciji te povorke, vsem donatorjem in udeležencem  povorke, seveda pa tudi zahvala motoristom Šaleške doline, postaji policije Velenje, šoli vožnje Antlej, vsem s.p., d.o.o., reševalni službi, Fičo klubu, gasilcem in posameznikom, ki so se udeležili povorke z avtomobili. Če sem koga pozabil, mi naj ne zameri, saj je bila letos tako pisana družba ljudi in avtomobilov, da že dolgo ne tako.

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362