ZSAM logo

ZŠAM Velenje na izletu v tovarni Škoda

V ZŠAM Velenje smo si v letni program dela zadali tudi organizirati izlet. Letos smo se odločili, da gremo pogledati kako nastajajo avtomobili Škoda na Češkem. V poznih večernih urah smo se 21.09. odpravili proti Češkem kraju Mlada Boleslav, kjer je sedež proizvajalca vozil Škoda. Z dobro družbo in več postanki smo v jutranjih urah že bili pred vhodom tovarne. Ogledali smo si več obratov izdelave avtomobilov in kasneje tudi muzej, toda v okrnjeni obliki, saj le tega še obnavljajo. Ko smo si vse to ogledali smo se odpravi proti glavnemu mestu Praga in se najprej nastanili v hotelu.  Po krajšem počitku smo si ogledali mesto in njegove znamenitosti. Na staromestnem trgu, ki je center starega mesta smo si ogledali cerkev sv. Mikulaša in Tyrinsko cerkev, Astrološko uro v kapeli mestne hiše in Karlov most. Tu smo si vzeli nekaj časa samo zase, morebitne nakupe, kavico in seveda tudi pivo. Ob določeni uri smo se spet zbrali pri Karlovem mostu, od koder smo odšli na večerjo v eno od znanih Praški pivnic. Po večerji smo se odpravili proti hotelu na zaslužen počitek.

Naslednji dan takoj po zajtrku smo odšli na znamenite Hradčan-e od koder se je razprostiral čudovit razgled na Prago. Okoli poldneva smo se počasi začeli odpravljati proti domu. Na Češko -Avstrijski meji smo si ogledali tudi mesto Telč, ki je pod Unescovo zaščito. Sledil je še zadnji postanek pred Avstrijsko mejo, kjer smo lahko zapravili še tiste preostale češke krone, na kar smo se odpravili proti domu.  Domov smo prišli v zgodnjih jutranji urah, polni dobrih vtisov in novih spoznanj.

Čisto na koncu, pa bi izkoristil tole priložnost in bi se zahvalil vsem donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi tega izleta, kajti če nebi bilo njih, bi bil izlet seveda občutno dražji. Zahvala vsem, ki so mi pomagali tako ali drugače pri organizaciji in seveda zahvala šoferjema, našima članoma Hilariju in Dragotu, zaposlenima pri Izletniku Celje.

Kliknite za ogled slik iz izleta

 

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362