ZSAM logo

IZLET V TOVARNO ŠKODA

DATUM: 21.09.2012

1. DAN: VELENJE – MLADA BOLESLAV- PRAGA

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in nočna vožnja mimo Dunaja, Prage do kraja Mlada Boleslav, kjer se nahaja sedež podjetja Škoda. Po dogovoru ogled tovarne Škoda. Nadaljujemo do Prage in že nadaljujemo z odkrivanjem  znamenitosti, ki izpričujejo veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture in umetnosti. Sprehodili se bomo mimo SMODNIŠKEGA STOLPA (Prašna Brana) in nadaljevali mimo TYLOVEGA GLEDALIŠČA in KARLOVE UNIVERZE do VACLOVEGA TRGA. Nad samim trgom se dviga NARODNI MUZEJ, pred njim pa stoji mogočen kip Sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico CELETNA in že se bomo znašli na STAREM MESTNEM TRGU. Tu stojijo cerkev SV. MIKULAŠA, TYINSKA CERKEV, PRI KAMNITEM ZVONU in ASTROLOŠKA URA v kapeli MESTNE HIŠE. Odpeljali se bomo do hotela, namestitev. Večerja v pivnici.  Nočitev.

2. DAN: PRAGA– VELENJE

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi. Ta dan vas bodo prevzeli Hradčani s prečudovito stolnico Sv. Vida. Ogledali si bomo tudi cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne dragocenosti. Nato se bomo poslovili od Prage in se odpeljali v smeri Dunaja, proti domu. Na poti še krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v večernih urah.

CENA:  

  • 135,00 EUR PO OSEBI PRI UDELEŽBI NAJMANJ 30 OSEB
  • 125,00 EUR PO OSEBI PRI UDELEŽBI NAJMANJ 35 OSEB

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v hotelu *** ½ twc sobe, 1x polpenzion, zunanji ogledi po programu, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.

VSTOPNINE PO PROGRAMU DOPLAČILO!

PRIJAVA DO 29.02.2012 NA SEDEŽU DRUŠTVA. OB PRIJAVI SE PLAČA AKONTACIJA V VIŠINI 50€ PO OSEBI.

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362