ZSAM logo

13. julij, praznik šoferjev in avtomehanikov v Velenju

ZŠAM Velenje je 13. Julija 2014 ob prazniku šoferjev in avtomehanikov priredil povorko motoriziranih vozil po ulicah občin Velenja in  Šoštanja.

Zbor je bil ob 15:00 uri na parkirišču pred APS-som, kjer smo vozila okrasili z transparenti in rožami. Ob 16:00 uri je povorka  krenila po ulicah mesta Velenja in občine Šoštanj do Topolšice. Iz Topolšice smo v letošnjem letu pot nadaljevali skozi Lajše, Ravne pri Šoštanju, Gaberke, Škale, skozi Konovo nazaj v  Velenje.

Občanke in občane smo s sirenami opozarjali na nas in jih motili pri popoldanskem počitku, tako, da si je nas z zanimanjem ogledalo kar veliko ljudi. Pa saj je to že tradicionalno in vedo za šoferski praznik. Marsikdo že vnaprej sprašuje ali bo letos isto kot je bilo lani, mi pa odgovarjamo da ne, temveč boljše in še bolj pestro. 

Preberite več

Ogled tovarne Adria Mobil v Novem mestu

Upravni odbor ZŠAM Velenje obvešča svoje članice in člane, da organiziramo dne 05.09.2014 ogled tovarne ADRIA MOBIL V Novem mestu.

Prijave sprejemamo na sedežu združenja na Kopališki cesti 3, Velenje, do 31.08.2013, vsako sredo v času uradnih ur od 16:00 do 18:00 ure. Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo 20 €. Prijave se sprejemajo do zasedenosti avtobusa.

Več informacij lahko dobite na tel: 041 55 44 54.

ZŠAM Velenje dobitnik srebrnega znaka AVP

Dne 25.03.2014 je na 26. seji Sveta Mestne občine Velenje je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič predal priznanja Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa na področju preventive, vzgoje in varnosti prometa za leto 2013. Priznanja AVP se podeljujejo najbolj zaslužnim posameznikom za njihovo večletno neprekinjeno delo na preventivnem področju in za njihov prispevek k večji varnosti v prometu.

Bronasti znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je prevzel komandir Policijske postaje Velenje mag. Iztok Mori, srebrni znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je prevzel predsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Velenje Bojan Penšek, zlati znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa pa je prejel predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje Drago Karl Seme.

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa enkrat letno podeljuje priznanja posameznikom in organizacijam za izreden prispevek k večji varnosti v prometu in posameznikom za življenjsko delo na tem področju. Prejemniki priznanj so izjemno prispevali k večji varnosti v prometu na področjih za razvijanje preventivnega in pedagoškega dela; zaslužni so za dolgoletno uspešno delo v organizacijah, ki vodijo delo, spodbujajo akcije ali sodelujejo na področju preventive in vzgoje v prometu; za izjemne dosežke na raziskovalnem in razvojnem področju; za publicistično delo ter za izjemne dosežke in inovacije na drugih področjih, ki so pomembni za varnost v prometu.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Izlet v Cimos in Luko Koper

Vsako leto ZŠAM Velenje organizira izlet in tudi letos je bilo tako. Kljub kriznim časom, smo se odločili organizirati izlet po naši lepi Sloveniji. Ker si po navadi na izletih ogledamo razne avtomobilske tovarne, zato smo se odločili pogledati tovarno Cimos v Kopru.

V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravili proti Kopru, seveda z postankom na počivališču Lom in obveznim zajtrkom. Po prihodu v tovarno Cimos smo se zopet malo okrepčali, nakar so nas sprejele prikupne  vodičke, ki so nas popeljale na video predstavitev tovarne. Po predstavitvi smo si ogledali proizvodnjo. Kar presenečeni smo bili, kaj vse v Cimosu delajo. Res prijeten ogled tovarne in prijetno osebje nas je poučilo o slovenskem znanju, ki ga izvažamo širom sveta.

Z dobrimi odtisi in polni novega znanja smo se odpravili na ogled luke Koper. Na samem vstopu v luko nas je pričakal vodič, ki je bil zaposlen v luki preko 30 let, sedaj pa je v pokoju in dela honorarno kot vodič. Kar veliko nam je povedal o zgodovini luke, kako se je delalo včasih in kako sedaj, ter nas popeljal skozi celotno ozemlje luke. Kar ne moreš verjeti, kakšne količine tovora gredo skozi to luko in prišli smo do spoznanja, da je drugi železniški tir še kako prepotreben.

Po končanem ogledu pa je sledilo malo sprostitve, saj smo se odpravili na ladjico, staro dvojambornico iz leta 1940, s katero nas je kapitan popeljal po slovenskem morju. Seveda je kapitan imel pomočnike, kateri so poskrbeli za naše vedno suhe gobe in prazne želodčke. Vreme nam je služilo, tako da je vzdušje bilo enkratno. Malo smo se oddahnili, se po sončili, pogovorili, a kaj ko je tako hitro minilo in že smo se morali izkrcati ter se odpraviti proti naši naslednji destinaciji - osmici. Tu nas je čakala pokušina domačih vin. Po pokušini pa je sledila prava domača večerja kot se za Koprski okoliš spodobi. Po večerji smo se polni dobrih odtisov in raznih dobrot odpravili protu domu. S krajšimi postanki smo se v večernih urah vrnili v Velenje.

Ogled tovarne CITROEN in LUKE KOPER

Upravni odbor ZŠAM Velenje obvešča svoje članice in člane, da organiziramo dne 06.09.2013 ogled tovarne CITROEN in LUKE KOPER.

Prijave sprejemamo na sedežu združenja na Kopališki cesti 3, Velenje, do 10.08.2013, vsako sredo v času uradnih ur od 16:00 do 18:00 ure. Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo 20 €. Prijave se sprejemajo do zasedenosti avtobusa.

Več informacij lahko dobite na tel: 041 55 44 54.

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362