ZSAM logo

Brezplačni spomladanski preventivni tehnični pregled

Zima je mimo, približuje se toplo vreme in naši jekleni konjički in motorji se morajo pripraviti za poletne razmere. Potrebno mu je nadeti letne pnevmatike, pregledati luči, zavore, razne tekočine in še kaj bi se našlo. Skratka dobro je, da je naš motor in avto brezhiben in da gremo na pot brez skrbi in dvomov o brezhibnosti naših jeklenih konjičkov.
Ravno v ta namen smo v letošnjem letu v ZŠAM Velenje v sodelovanju z SPV Velenje in A.M. Miklavc d.o.o. prvič pripravili brezplačne spomladanske tehnične preglede za motoriste in avtomobiliste. Letos smo to akcijo izvedli v soboto, 18. aprila v popoldanskih urah pri A.M. Miklavc d.o.o. v Črnovi 33b. Žal se je udeležilo pregleda zelo malo motoristov, le štirje, medtem ko je na pregled avtomobila pripeljalo 50 lastnikov jeklenih konjičkov.Opravili smo povsem običajni tehnični pregled in pri nekaterih se je našla tudi kakšna napaka.Tudi letos je bilo nekaj napak na zavornih sistemih, lučeh in tudi kakšen ²luft v pušah² se je našel.Vsem smo svetovali kaj morajo storiti, da opravijo napake. Pohvaliti je potrebno vse lastnike, ki so lepo poskrbeli za svoje avtomobile, ki so bili brezhibni. Brezhibnih je bilo okoli 75% od vseh pregledanih, tako da smo bili zadovoljni z akcijo in osveščenostjo ljudi, da brezhibno vozilo ni zaradi policajev, temveč zaradi nas samih in naše varnosti. Medtem, ko so lastniki čakali na pregled vozila, smo jim ponudili prigrizek in pijačo, ki ga je častil in pripravil g. Miklavc, tako, da je čas čakanja kar hitro minil.

Pred turistično sezono, v mesecu juniju, pripravljamo še eno takšno akcijo s poudarkom na brezhibnosti motornih koles, za avtomobiliste pa na brezhibnem delovanju klimatske naprave. Upam, da takrat motoristi ne bodo imeli kakšnega shoda in da se bodo akcije udeležili v večjem številu, ter preverili brezhibnost svojih konjičkov.

Zahvalili bi se SPV Velenje za pomoč pri organizaciji in promocijo, A.M. Miklavc za prostore in usluge, ki jih je nudil in seveda vsem našim članom, da smo akcijo izpeljali tako kot je bilo potrebno.

Tukaj pa si lahko ogledate analizo preventivnih tehničnih pregledov. Za ogled analize potrebujete na računalniku nameščeno programsko opremo Office 2003 ali novejšo. Oglejte analizo preventivnih tehničnih pregledov

Torej, če bo šlo vse po planih, se vidimo zopet v juniju!

 

 

»SREČNO VOŽNJO«

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362