ZSAM logo

ZŠAM Velenje varuje otroke

Združenje ŠAM Velenje tudi letos tako kot vsako leto varuje otroke ob prvih šolskih dnevih. Najbolj ranljiva skupina so prvošolčki, kateri vstopajo v svet učenosti in hkrati v svet nevarnosti, katera preži na njih v prometu. Zato smo člani Združenja ŠAM Velenje priskočili na pomoč svetu za preventivo in vzgojo (SPV) MO Velenje, kateri je organizator varovanja. Obenem pa smo tudi v pomoč policiji in mestnemu redarstvu, kateri ravno tako sodelujejo pri varovanju. Moram omeniti, da je glavni pobudnik varovanja otrok ob prvih šolskih dneh javna agencija RS za varnost prometa (AVP). V tokratni akciji varovanja otrok smo sodelovali z 25. člani, kateri so bili na najbolj kritičnih točkah, to je v bližini šol in na bolj prometnih cestah, kjer otroci prečkajo cestišče. Ponosno pa lahko zopet povem, da tudi letos nismo imeli prometne nesreče, v kateri bi bil udeležen otrok, zato takšno varovanje pride še bolj do izraza.
Upam, da bo vse leto tako uspešno kot so bili prvi trije dnevi in da nebi bilo nezgod ali kakršnih koli drugih nesreč v prometu.
Zahvalil bi se AVP in SPV MO Velenje za pobudo in pomoč, ter sotrpinom policistom in redarjem za lepo in uspešno sodelovanje, vsem otrokom pa lep in uspešen začetek šolskega leta.

Bojan PENŠEK

Oglejte si galerijo slik

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362