ZSAM logo

Preventivna akcija BODI VIDEN

V četrtek 03.10.2019, je Svet za preventivo Mestne občine Velenje in Združenje šoferjev in avtomehanikov Velenje, v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa med 17. in 20. uro izvedli preventivno akcijo – BODI VIDEN, s katero želijo tudi v Velenju izboljšati varnost in vidnost pešcev na izpostavljenih prehodih za pešce in manj osvetljenih cestah.

Člani Združenja šoferjev in avtomehanikov so naključnim pešcem na različnih lokacijah po mestu delili odsevna telesa. Prav tako so odsevna telesa razdeljevali tudi na avtobusnih postajah Lokalca, kjer morajo potniki pot do, oziroma od, avtobusne postaje nadaljevati ob cesti in so zaradi slabše vidljivosti tudi bolj ogroženi. V akciji je bilo razdeljenih 400 kresničk in 250 odsevnih trakov. Upam, da smo s tem dobrim delo rešili kakšno življenje in če smo ga je naš namen dosežen.

Bojan PENŠEK

Oglejte si galerijo slik

ZŠAM Velenje varuje otroke

Združenje ŠAM Velenje tudi letos tako kot vsako leto varuje otroke ob prvih šolskih dnevih. Najbolj ranljiva skupina so prvošolčki, kateri vstopajo v svet učenosti in hkrati v svet nevarnosti, katera preži na njih v prometu. Zato smo člani Združenja ŠAM Velenje priskočili na pomoč svetu za preventivo in vzgojo (SPV) MO Velenje, kateri je organizator varovanja. Obenem pa smo tudi v pomoč policiji in mestnemu redarstvu, kateri ravno tako sodelujejo pri varovanju. Moram omeniti, da je glavni pobudnik varovanja otrok ob prvih šolskih dneh javna agencija RS za varnost prometa (AVP). V tokratni akciji varovanja otrok smo sodelovali z 25. člani, kateri so bili na najbolj kritičnih točkah, to je v bližini šol in na bolj prometnih cestah, kjer otroci prečkajo cestišče. Ponosno pa lahko zopet povem, da tudi letos nismo imeli prometne nesreče, v kateri bi bil udeležen otrok, zato takšno varovanje pride še bolj do izraza.
Upam, da bo vse leto tako uspešno kot so bili prvi trije dnevi in da nebi bilo nezgod ali kakršnih koli drugih nesreč v prometu.
Zahvalil bi se AVP in SPV MO Velenje za pobudo in pomoč, ter sotrpinom policistom in redarjem za lepo in uspešno sodelovanje, vsem otrokom pa lep in uspešen začetek šolskega leta.

Bojan PENŠEK

Oglejte si galerijo slik

ZŠAM Velenje varuje otroke

Člani ZŠAM Velenje so tako kot ostala društva v Sloveniji varovali otroke ob prvih šolskih dneh. Ker imamo veliko območje delovanja, smo se morali organizirati in razporediti člane na več lokacijah po mestni občini Velenje in občini Šmartno ob Paki. Kar 25 članov je bilo prisotnih na glavnih križiščih in v bližini šol, ter pomagali policiji in mestnim redarjem pri varovanju otrok. Pri tem smo opravili preko 300 ur prostovoljnega dela in preko 800 km opravljenih poti. Ponosni smo na svoje delo, saj se že več let ni zgodila prometna nesreča v kateri bi bil udeležen otrok. Ravno zaradi naše požrtvovalnosti in resnosti pri delu, so nam pristojne institucije zelo hvaležne in uživamo njihovo podporo.

Smo pa v letošnjem letu spremenili svojo prepoznavnost, saj smo prvič bili v akciji z novimi delovnimi uniformami oziroma v delovnih oblekah, ki jih je nabavilo združenje za 25 najbolj delovnih članov. Z delovnimi oblekami smo presenetili ostale udeležence v prometu, saj so bili vajeni nas videvati v paradnih uniformah in velikokrat so nas zamenjavali za gasilce, sedaj pa upam da ne bo več tako. Da nam je uspel tako velik finančni podvig, kot je nabava delovnih oblek, pa se moramo zahvaliti našim donatorjem, ki so nam priskočili na pomoč. To nam veliko pomeni, saj smo se tako prepričali, da še obstajajo ljudje, ki vedo kako pomembno je naše delo pri zagotavljanju varnosti v cestnem prometu in nam nesebično pomagajo, da bi mi lažje opravljali svoje poslanstvo.

 

Brezplačni spomladanski preventivni tehnični pregled

Zima je mimo, približuje se toplo vreme in naši jekleni konjički in motorji se morajo pripraviti za poletne razmere. Potrebno mu je nadeti letne pnevmatike, pregledati luči, zavore, razne tekočine in še kaj bi se našlo. Skratka dobro je, da je naš motor in avto brezhiben in da gremo na pot brez skrbi in dvomov o brezhibnosti naših jeklenih konjičkov.
Ravno v ta namen smo v letošnjem letu v ZŠAM Velenje v sodelovanju z SPV Velenje in A.M. Miklavc d.o.o. prvič pripravili brezplačne spomladanske tehnične preglede za motoriste in avtomobiliste.

Preberite več

Akcija Pasavček

V mesecu marcu in aprilu smo organizirali preventivno akcijo, za voznike, ki pripeljejo svoje otroke v vrtec. Preverjali smo ali starši vestno pripenjajo svoje otroke z varnostnimi pasovi. Rezultate te akcije si lahko ogledate v analizah. Za ogled analiz potrebujete na računalniku nameščeno programsko opremo Office 2003 ali novejši.

Informacije o društvu

ZŠAM Velenje

Efenkova cesta 61
3320 Velenje

Telefon: 041 26 98 76

Zastopnik: Peter Praprotnik
Matična št.: 5202809000
Davčna št.: 75271362